دستور نقشه ساختمان توسط شهرداری به متقاضی پروانه ساختمان ارایه می شود. اگر شما متقاضی دریافت پروانه تخریب و نوسازی ساختمان از طریق دفتر خدمات الکترونیک شهر یا شهرداری تشکیل پرونده می دهید. بعد از تکمیل مدارک و بازدید، دستور نقشه برای طراحی نقشه های ساختمان صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
بعد از صدور و دریافت دستور نقشه طراحی ساختمان برای ادامه روند کار، باید به دفتر مهندسی یا شرکت مهندسی برای طراحی ساختمان مراجعه کنید. طراحی و نقشه کشی طبق دستور نقشه تکمیل و پس از کسب نظر شما توسط مهندس طراح معماری در سامانه بارگذاری می شود.
فهرست
دستور نقشه شهرداری
شما دستورطراحی نقشه ساختمان را باید به مهندس طراح یا شرکت طراحی ساختمان مورد نظر خود ارایه کنید. تا نقشه های طراحی ساختمان طبق دستور نقشه و ضوابط شهرداری همچنین مقررات ملی ساختمان تهیه شود.
بعد از از تایید و تصویب نقشه طراحی معماری ساختمان توسط کنترل نقشه شهرداری ، محاسبات سازه و نقشه کشی اسکلت و فونداسیون ساختمان توسط مهندس محاسب سازه یا عمران انجام می شود. همچنین بر اساس طراحی معماری تایید شده توسط شهرداری لازم است نقشه تاسیسات مکانیکی و برقی تکمیل گردد.
مندرجات دستور نقشه شامل چه مواردی است؟
همانطور که گفتیم برای گرفتن پروانه ساختمانی شما از شهرداری یا دفتر خدمات الکترونیک شهر یک دستور نقشه برای طراحی ساختمان و نقشه کشی دریافت میکنید. نقشه کشی و طراحی ساختمان طبق دستور نقشه انجام می شود. این دستور نقشه در چند صفحه است که مندرجات آن به شرح زیر می باشد:
- اطلاعات ثبتی ملک (قطعه و بلوک پلاک ثبتی)
- ابعاد ملک طبق سند ، طبق وضع موجود و ابعاد پس از اصلاحی (درصورتیکه عقب نشینی و اصلاحی داشته باشد)
- مساحت ملک طبق سند ، طبق وضع موجود و مساحت پس از اصلاحی (اگر اصلاحی یا عقب نشینی داشته باشد)
- مساحت ملاک تراکم
- عرض گذر ( عرض خیابان یا کوچه دسترسی به ملک)
- تجاوز به حریم گذر یا همسایه ها (درصورتیکه که ملک دارای تداخل و تعارض با خیابان یا همسایه ها داشته باشد)
- پهنه ملک (مثلا R122 ، R251 یا M114 و…) ، کاربری ها و درصد پوشش و محل احداث بنا ، جانمایی و کروکی ملک
- حداکثر ارتفاع مجاز ملک (درصورتیکه نزدیک به اماکن میراث فرهنگی ، فرودگاه و مراکز نظامی و… باشد)
- حریم افقی (درصورتیکه نزدیک به خطوط راه آهن ، خطوط اصلی برق و آب و…، رودخانه و نهر و… باشد)
- حداکثر تراکم ساختمانی مجاز (برای محاسبه حداکثر مساحت مفید مجاز)
- جدول سطح اشغال طبقات (معمولا طبقه منهای 2 به پایین 80 الی 100% ، سایر طبقات 50 الی 60%)
- سایر توضیحات دستور نقشه درمورد پارکینگ ، ضوابط آتش نشانی ، پیش آمدگی و… نیز در طراحی ساختمان و نقشه کشی تعیین کننده و مهم است.
مدارک لازم برای گرفتن دستور نقشه
مالک یا وکیل قانونی با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک شهر پس از تشکیل پرونده و ارایه مدارک شناسایی و هویتی ( و وکالتنامه قانونی) همچنین مدارک و اسناد ملک مورد نظر و قبوض نسبت به تشکیل پرونده جهت گرفتن پروانه ساختمان از شهرداری اقدام می کند. اگر شماره شناسایی ملک خود را ندارید ، از روی نقشه تهران می توانید ملک خود را پیدا کنید و شماره شناسایی را یادداشت کنید.
پس از بازدید از ملک توسط نماینده شهرداری یا دفترخدمات شهر و طی مراحل اداری در شهرداری منطقه دستور نقشه صادر می شود و از طریق پیامک به درخواست کننده اطلاع می دهند که برای دریافت آن به دفتر خدمات مراجعه کند.
طراحی ساختمان طبق دستور نقشه
مهندس معمار بر اساس ضوابط شهردای و مقررات ملی ساختمان و مندرجات دستور طراحی نقشه شهرداری اقدام می کند. پس از طراحی و نقشه کشی معماری ساختمان را به مرجع صدور پروانه ارسال می کند. نقشه معماری پلان ساختمان ، برش ها و… توسط بخش کنترل نقش بررسی شده و با ضوابط تطبیق داده شوند. درصورتیکه ضوابط و الزامات معماری بدرستی در نقشه ها و طراحی معماری ساختمان رعایت شده باشد نقشه تایید می شود.