آیا امکان ساخت سازه کاملا ضد زلزله و مقاوم وجود دارد؟
بله ، از لحاظ فنی و عملی امکان ساخت سازه و ساختمان ضد زلزله که کاملا در برابر زلزله مقاوم باشند وجود دارد. طراحی ساختمان ضد زلزله طبق استاندارد و ضوابط بین المللی انجام می شود. بنحوی که سازه هیچگونه آسیبی از زلزله نخواهد دید. این ساختمان مقاوم در برابر زلزله بلافاصله بعد از وقوع زلزله قابل بهره برداری و یا سکونت می باشد. توجه داشته باشید که چیدن وسایل و اسباب اثاثیه در خانه ضد زلزله باید بدرستی انجام شود. ما در پادیر سازه با تخصص مهندس زلزله و سازه برای این هدف به شما مشاوره می دهیم. در محاسبات ساختمان ضد زلزله از روش های پیشرفته تری استفاده می شود. این روش های محاسباتی پیشرفته مختص طراحی و محاسبه سازه های ضد زلزله است.
آیا امکان مقاومسازی ساختمان ساخته شده در برابر زمینلرزه ممکن است؟
بله ، مقاومسازی ساختمان ساخته شده ی موجود و تبدیل آن به یک سازه ضد زلزله کاملا شدنی می باشد. ابتدا مهندس ساختمان شما را بازدید و ارزیابی می کنند و تا اقتصادی بودن مقاومسازی را بررسی کنند. در مواردی که شرایط سازه ی ساختمان شما مناسب نباشد و مقاومسازی اقتصاد مقدور نباشد راهکار های دیگری انتخاب می شوند. اگر مقاومسازی ممکن نبود ما در پادیر سازه راهکار های جایگزین را به شما می گوییم. اگر مقاومسازی و بهسازی لرزه ای ساختمان موجود معقول ، شدنی و اقتصادی باشد مهندس طرح مقاومسازی را تهیه می کند.
هزینه مقاومسازی ساختمان چقدر است؟
پاسخ به این سوال بدون بازدید مهندس زلزله و سازه غیر ممکن است. بعد از بازدید و شناسایی ضعف های سازه در برابر زلزله می توان بطور تخمینی و تقریبی هزینه مقاومسازی را برآورد کرد. برآورد دقیق هزینه مقاومسازی بعد از تهیه طرح مقاومسازی و بهسازی لرزه ای ممکن می شود. در بعضی از موارد که هزینه مقاومسازی از حد مشخصی بالاتر باشد، راهکار جایگزین ارایه می شود. چون باید طرح تقویت سازه علاوه بر ایجاد ایمنی لرزه ای ، از نظر اقتصادی معقول و بصرفه باشد.
سازه بتنی یا فولادی کدام مقاوم تر است؟
اگر به آمار زلزله ها نگاه کنید، سازه های بتنی بطور نسبی بیشتر از سازه های فولادی در اثر زلزله تخریب شده اند. اما اگر محاسبات ساختمان بتنی و همچنین اجرا و ساخت اسکلت ساختمان بتنی بنحو مطلوبی انجام شود این نگرانی تا حد زیادی قابل رفع است.