طراحی ساختمان | نقشه معماری محاسبات سازه طراحی تاسیسات

طراحی معماری و نما

محاسبات سازه ساختمان

طراحی تاسیسات برقی و مکانیکی

طراحی ساختمان

نقشه طراحی ساختمان شامل طراحی معماری و نما ، طراحی و محاسبات سازه ساختمان ، طراحی تاسیسات مکانیکی و طراحی تاسیسات برقی است. پس از طراحی هریک از بخش های فوق الذکر نقشه های مربوط به هریک تهیه می شوند.

طراحی نقشه ساختمان باید قبل از شروع عملیات ساختمانی تکمیل شود. نقشه ها باید به تصویب شهرداری و تایید نظام مهندسی برسد.

طراحی سازه بتنی فولادی پیچی و جوشی

هزینه طراحی نقشه ساختمان

حق الزحمه نقشه طراحی ساختمان در موارد معمول طبق تعرفه مصوب سالیانه محاسبه می شود. تعرفه نقشه ساختمان هر سال توسط سازمان نظام مهندسی تعیین می شود و توسط وزارت راه و شهرسازی تایید و ابلاغ می گردد.

هزینه طراحی معماری ، سازه و تاسیسات در محدود یک تا دو درصد هزینه ساخت برآورد می شود. هزینه طراحی ویلا و سازه های خاص از تعرفه مصوب پیروی نمی کند.

طراحی نقشه معماری ساختمان و نما

اولین مرحله طراحی و قبل از هر چیز و در اولین قدم باید طراحی معماری و نقشه پلان و نما آن تهیه و معین شود. نقشه معماری ساختمان شامل تعداد طبقات ، ارتفاع طبقات ، تعداد پارکینگ ها ، پلان طبقات ، اندازه گذاری اتاق ها و فضا های ساختمان است. سایت پلان ، پلان ستونگذاری و تیر ریزی ، پلان طبقات ، پارکینگ و بام در این قسمت انجام می شود.

طراحی معماری و نقشه پلان و برش ساختمان مبنای اصلی مراحل بعدی طراحی ساختمان برای محاسبات سازه و طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی است. تغییر در طراحی نقشه معماری کلیه مراحل بعدی طراحی ها تحت تاثیر قرار می دهد. پس از تکمیل طراحی معماری فاز یک ساختمان ، نقشه جهت تایید شهرداری بارگذاری می شود.

طراحی نقشه معماری ساختمان
طراحی نقشه پلان معماری ساختمان

طراحی نما سه بعدی ساختمان

در مراحل نهایی طراحی و تهیه نقشه های ساختمان ، طراحی خارجی و 3D نما ساختمان باید تهیه شود. سازگاری طراحی سه بعدی نما ساختمان با شرایط اقلیمی و فرهنگی ضروری است. بدون شک طراحی نما زیبا در جذابیت ساختمان و منظر شهری نقش ویژه ای ایفا می کند. به همین علت طراحی نما باید به تصویب شهرداری برسد.

استفاده از مصالح مناسب و سازگار با اقلیم ، که از زیبایی و دوام کافی برخوردار است در این مرحله از طراحی صورت می گیرد. توجه به ایمنی نما در برابر زلزله در مناطق با پتانسیل لرزه خیزی مثل شهر تهران نباید نادیده گرفته شود.

طراحی نما و 3D ساختمان
طراحی نقشه و سه بعدی ساختمان

محاسبات سازه

برای طراحی ساختمان مقاوم در برابر زلزله باید محاسبات ساختمان و سازه طبق مقررات ملی ساختمان و استاندارد ۲۸۰۰ زلزله انجام شود. محاسبات و طراحی سازه طبق طراحی و نقشه معماری تایید شده انجام می شود. بعد از تکمیل محاسبات و طراحی سازه باید نقشه های سازه تهیه شود. مهندس سازه باید علاوه بر نقشه ها،‌ چک لیست ها مربوط به هر بخش را نیز تکمیل نموده و تحویل دهد. نقشه سازه شامل موارد زیر است:

  • نقشه سازه نگهبان (بمنظور گودبرداری ایمن)
  • نقشه فنداسیون و پی ساختمان
  • نقشه اسکلت بتنی یا سازه فلزی و اتصالات
  • جزییات اجرایی وال پست بمنظور ایمن سازی لرزه ای دیوار ها
محاسبات سازه بتنی و فلزی

علاوه بر نقشه سازه فوق الذکر، مهندس محاسب دفترچه محاسبات سازه را هم تهیه می کند. دفترچه محاسبات ساختمان شامل نتایج آزمایشگاه خاک، استاندارد های مورد استفاده در طراحی سازه و محاسبات ساختمان و نتایج آن است. در کنار دفترچه محاسبات ساختمان، چند چک لیست استاندارد هم باید تکمیل و ارایه شود. کلیه نقشه های سازه و دفترچه محاسبات سازه باید توسط مهندس محاسب مهر و امضا شود. درصورت لزوم نقشه و دفترچه محاسبات سازه جهت تایید به سازمان نظام مهندسی ساختمان ارجاع می شود.

محاسبات ساختمان سازه بتن آرمه

نوع خاک یا نوع زمین در مطالعات لرزه خیزی آزمایشگاه مکانیک خاک در تعیین نیروی زلزله و طراحی ساختمان ضد زلزله تاثیر مستقیم دارد. نوع زمین مشخص کننده نحوی واکنش ساختمان و زمین در هنگام زلزله است.

زمین نوع دو نسبت به خاک نوع سه تحت تاثیر نیروی زلزله کمتری است. بنابراین سازه واقع بر خاک نوع ۲ سبک تر از همان سازه بر روی زمین نوع ۳ است.

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل لوله کشی آب ، لوله کشی فاضلاب و لوله کشی گاز است. طراحی سیستم آتش نشانی و اطفا حریق نیز با نظر مهندس تاسیسات طراحی می شود. همچنین طراحی موتورخانه و تامین آب گرم مصرفی و سیستم تهویه مطبوع ساختمان را در بر می گیرد. آسانسور و دیگر بخش های تاسیسات مکانیکی نیز توسط مهندس مکانیک تاسیسات طراحی می شوند. بعد از تکمیل طراحی تاسیسات ، مهندس مکانیک نقشه های تاسیسات مربوط به هر بخش از تاسیسات مکانیکی را تهیه می کند.

طراحی تاسیسات برقی ساختمان

روشنایی ساختمان ، نقشه سیم کشی برق ، تلفن و آنتن مرکزی توسط مهندس برق طراحی می شود. همچنین درصورتیکه ساختمان دارای BMS باشد نیز مشخصات آن توسط مهندس طراح تاسیسات برقی تعیین می گردد. مشخصات چاه ارت و بعضا برقگیر (در ساختمان های بلندمرتبه) هم باید توسط مهندس برق انجام شود.

طراحی نقشه تاسیسات ساختمان
طراحی نقشه تاسیسات ساختمان

دستور نقشه شهرداری

بعد از تشکیل پرونده در دفترخدمات الکترونیک شهر و تکمیل مدارک لازم ملک توسط مامور مربوطه بازدید می شود. پس از بازدید ارجاع پرونده ملک به شهرداری منطقه ارجاع می شود. معاونت شهرسازی بر اساس طرح تفضیلی و پهنه بندی، درصد تراکم ساختمان و تعداد طبقات مجاز ، سطح اشغال و… را معین می کند.

سپس دستور نقشه در سیستم ثبت شده و از طریق پیامک به مالک اطلاع رسانی می گردد. مالک با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک شهر پرینت دستور نقشه را دریافت می کند. سپس دستور نقشه جهت تهیه نقشه های لازم به مهندسین طراح ارایه می شود. مهندسین طراح براساس مندرجات دستور نقشه اقدام به طراحی و تهیه نقشه معماری می نمایند. پس از تایید نقشه معماری توسط کنترل نقشه دفترخدمات محاسبات و نقشه سازه و نقشه تاسیسات تهیه می شوند.

طراحی ساختمان e1612722163971

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید

 برای تماس با ما کلیک کنید

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید (از ساعت ۹ الی ۱۷)

021-88826006

و یا از طریق واتساپ : 09124088329

نتیجه‌ای پیدا نشد.