طراحی سوله

طراحی معماری سوله

محاسبات و طراحی سوله

طراحی تاسیسات برقی و مکانیکی

طراحی سوله صنعتی

قبل از شروع ساخت سوله کارگاه و یا کارخانه های صنعتی باید طراحی سوله و ساختمان های تولید بطور کامل انجام شده باشد. اگر قصد ساخت کارگاه یا کارخانه را دارید روال کار از طراحی مفهومی کارخانه سپس تهیه پایه و بعد از آن طراحی جزییات و نقشه های ساخت تهیه می شوند. این طرح و نقشه ها مقدمه ساخت است. طرح مفهومی متشکل از نقشه جانمایی و چیدمان فاز صفر و متراژ کلی ابنیه می باشد که طبق آن در مراحل بعدی نقشه ساختمان های اداری و تولید با جزییات  تهیه می شود.

طراحی مفهومی

این مرحله شامل جانمایی ساختمان اداری ، سوله و سایر ابنیه و تاسیسات در داخل زمین است. رعایت حریم از پیرامون زمین، ابعاد مجاز و موزد نیاز و مفید همگی در این قسمت معین می شوند. محل های بارگیری و معابر مسیر های حرکت و جانمایی فضای سبز و ابعاد آنها هم در طراحی مفهومی مشخص می شود.

design Eng

طراحی فاز صفر

قبل از شروع فاز یک، مهندسین در فاز صفر ، طراحی مفهومی را امکان سنجی نموده و با شرایط اجرایی و عملی ارزیابی می نمایند. درصورت لزوم در فاز صفر ، طراحی مفهومی اصلاح می گردد.

طراحی فاز یک

در فاز یک ، براساس نقشه های فاز صفر و مفهومی ، مرحله اول طراحی نقشه معماری سوله و ساختمان های اداری و سایر ابنیه مورد نیاز با جزییات تهیه می شود. هرچند جزییات در طراحی فاز یک سوله زیاد است اما برای ساخت کارخانه کافی نمی باشد.

مرحله دوم طراحی و محاسبات سازه ، دفترچه محاسبات سوله و نقشه کشی اسکلت و پی آن ها است. جزییات محاسبات سوله تاثیر مستقیمی بر تناژ اسکلت و قیمت ساخت سوله دارد. مراحل بعدی طراحی تاسیسات برقی ، مکانیکی و تهیه نقشه تاسیسات میباشد.

تعیین و طرح سیستم اطفا حریق و آتش نشانی در طراحی تاسیسات انجام میگیرد. معمولا طراحی سیویل و طراحی محوطه اجتناب ناپذیر است. احداث کارخانه یا سوله در یک زمین بزرگ انجام می شود. طراحی سیویل شامل نقشه جمع آوری آب های سطحی ، شیب بندی و روسازی محوطه کارخانه است.

نقشه معماری سوله و نقشه سازه سوله دارای مهر و امضا مهندسین طراح صاحب صلاحیت برای اخذ جواز ساخت الزامی است. این مهندسین  باید مورد تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان باشند. و از وزارت راه و شهرسازی پروانه مهندسی معتبر گرفته باشند.

طراحی فاز دو

با تکمیل طراحی فاز یک معماری ، سازه و تاسیسات مکانیکی و برقی و… نوبت به طراحی فاز دو و تکمیل جزییات در حد مناسب برای ساخت می شود. در واقع نقشه طراحی فاز 2 همه جزییات مورد نیاز در ساخت را شامل می شود.

هزینه طراحی سوله

پیچیدگی طرح نقش تعیین کننده ای در تعیین قیمت طراحی سوله دارد. بطور متوسط ۱ الی ۲ درصد هزینه ساخت سوله یا کارخانه برای انجام طراحی و محاسبات آن منظور می گردد. توجه داشته باشید که اگر ارتفاع سوله استاندارد و متداول باشد، هزینه طراحی و ساخت کارخانه و ابنیه آن کمتر از دهانه بزرگ یا با ارتفاع زیاد است.

کارخانجات و صنایع سنگین معدنی یا ذوب فلزات از جمله مواردی هستند که بدلیل ابعاد بزرگ و منحصر بفرد ابنیه ، هزینه طراحی و ساخت بیشتری نسبت به سایر صنایع دارند.

وجود جرثقیل سقفی سنگین و با تناژ بالا نیز بمیزان قابل توجهی می تواند هزینه ها را تغییر دهد. نیاز به تجهیزات و تاسیسات خاص ، کنترل دما و رطوبت فضا و… از دیگر مواردی است که بر قیمت ها تاثیر گذار است.

 

نقشه ساخت سوله

در اکثر پروژه های متوسط و بزرگ ممکن است لازم باشد علاوه بر نقشه طراحی فاز دو، نقشه ساخت تهیه شود. تدوین و تهیه نقشه ساخت معمولا در دفتر فنی کارگاه توسط تیم اجرایی تهیه می شود. اما برای ساخت اسکلت و سازه نقشه ساخت بهتر است توسط پیمانکار اسکلت انجام شود.

نقشه های ساخت با توجه به شرایط واقعی موجود و بر اساس نقشه های فاز دو تکمیل می شوند. نقشه ساخت شامل متره و برآورد و تعیین احجام کار جهت خرید مصالح و تجهیزات مورد نیاز است.

طراحی نقشه سوله برای جواز ساخت و پروانه

برای اخذ یا گرفتن جواز ساخت سوله یا پروانه ساخت در شهرک صنعتی و یا مناطق شهرداری ارایه نقشه معماری الزامی است.  نقشه سوله و دفترچه محاسبات سازه و فایل های محاسباتی نیر ضروری می باشد. نقشه ها و مدارک فنی باید توسط مهندس مهر و امضا شود.

سپس به مرجع مربوطه جهت صدور پروانه ساخت یا مجوز احداث سوله ارایه شود. علاوه بر نقشه باید دفترچه محاسبات سازه هم تهیه شود. نقشه تاسیسات برقی و مکانیکی در اکثر شهرک های صنعتی اجباری نیست. اما اگر شهرداری مرجع صدور پروانه باشد ممکن است ملزم به ارایه نقشه های تاسیسات هم باشید.

در حال حاضر بمنظور اخذ مجوز ساخت یا پروانه ساخت سوله در اکثر شهرک های صنعتی، ارایه نقشه معماری سوله و دفترچه محاسبات سوله و نقشه سازه سوله الزامی است. اما نقشه تاسیسات و آتش نشانی هنوز در همه شهرک های صنعتی اجباری نشده است.

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید (از ساعت ۹ الی ۱۷)

021-88826006

و یا از طریق واتساپ : 09124088329

طراحی نقشه مورد نیاز ساخت کارخانه

در قسمت بالا اشاره شد که بعد از صدور دستور نقشه توسط شهرک صنعتی یا شهرداری برای اخذ جواز یا صدور پروانه تهیه نقشه معماری و محاسبات سازه سوله لازم است. اما برای ساخت به چه نقشه های احتیاج داریم؟ قطعا نقشه های معماری و سازه ضروری هستند. نقشه ها باید دارای مهر و امضای مهندس محاسب باشند تا مورد پذیرش شهرک صنعتی قرارگیرد.

علاوه بر مهر و امضا محاسب باید تصویر پروانه خود را نیز به شرکت شهرک های صنعتی تحویل دهد. همچنبن با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی فرم تعهد محاسب را گواهی امضا نماید. بدون شک در بسیاری از سوله یا کارخانه ها نقشه تاسیسات و آتش نشانی نیز ضروری هستند. احداث سوله یا کارخانه در زمین بزرگ یا شیبدار حتما به طراحی سیویل و محوطه نیاز دارد.

بطور خلاصه نقشه های زیر برای ساخت لازم هستند:

  • طراحی و نقشه معماری (تهیه رندر 3D از سوله ها و کارخانه جز این مرحله است)
  • محاسبات و نقشه طراحی سازه و دفترچه محاسبات (نقشه فنداسیون ، نقشه اسکلت و دفترچه محاسبات سازه)
  • طراحی ، محاسبات و نقشه تاسیسات برقی و مکانیکی
  • نقشه آتش نشانی و اطفا حریق
  • نقشه های سیویل (محوطه سازی ، روسازی و Finish Grading ، جمع آوری آب سطحی و…)
طراحی سوله صنعتی و کارگاه e1612788055655
آیا برای اخذ جواز ساخت و پروانه کارخانه در شهرک صنعتی طراحی سوله ، محوطه و سایت پلان  الزامیست؟

بله ، بمنظور اخذ پروانه ساخت سوله باید نقشه های مهر و امضا شده ساختمان ها و سوله تولید به دفتر شهرک صنعتی تحویل داده شود. فقط طراحی و تهیه نقشه های معماری و سازه برای اکثر شهرک های صنعتی الزامی می باشد. اما برای ساخت به نقشه های تکمیلی دیگری هم احتیاج است.

آیا طراحی سویل و محوطه کارخانه الزامی است؟

خیر، برای شهرک صنعتی و اخذ جواز و پروانه ساخت فقط طراحی معماری و محاسبات سازه الزامیست. اما ارایه سایت پلان در قالب طراحی معماری الزامی است. سایت پلان شامل جانمایی سوله و ساختمان ها و فضای سبز است. در زمین هایی که شیب دار هستند، (حتی شیب بسیار اندک) مشخص بودن طراحی سیویل و محوطه هزینه عملیات خاکی و محوطه سازی را بشدت کاهش می دهد.

 

علاوه بر طراحی معماری و محاسبات سازه، چه مواردی برای ساخت کارخانه باید طراحی شود؟

طراحی معماری و محاسبات سازه جهت اخذ جواز ساخت کارخانه ضروری است. جهت ساخت به طراحی نقشه محوطه کارخانه و سیویل نیاز خواهید داشت. طراحی نقشه تاسیسات برقی و مکانیکی نیز در حین ساخت نیاز هستند تا تهویه و روشنایی و همچنین موارد تاسیساتی مورد نیاز کارخانه را مشخص کنند.

طراحی نقشه کارخانه علاوه بر گرفتن مجوز های ساخت ، برای احداث ساختمان ها و ساخت سوله های کارخانه ضروری می باشد.

طراحی سوله ، لیستوفر ، جدول مقادیر مصالح جهت برآورد قیمت و هزینه ساخت

تخمین و برآورد هزینه ساخت یکی از نیاز های ضروری کافرما و سرمایه گذار پروژه است. بمنظور برآورد هزینه ها، با دقت مناسب، حتما لازم است کلیات پروژه طراحی و مشخص شوند. پس از تکمیل مراحل اولیه طراحی کارخانه و نقشه سوله اولیه یا فاز صفر تهیه می شوند.

نقشه های اولیه معماری و سازه دقت تخمین مخارج ساخت را به بیش از ۹۵٪ افزایش می دهد. ما در نقشه ها تناژ آهن آلات مصرفی ، میلگرد ها و بتن و… را بمنظور محاسبه قیمت ساخت سوله محاسبه می کنیم.

در غیر اینصورت برآورد هزینه ساخت بدون مشخص بودن طراحی و نقشه، ممکن است بعضا تا ۵۰٪ با انحراف و خطا همراه باشد. همانطور که در بالا اشاره شد، پیمانکار ساخت اسکلت و سازه نیز موظف است نقشه ساخت تهیه و ارایه کند.

کارفرما و مدیر پروژه با در اختیار داشتن متره و برآورد تهیه شده توسط طراح و مقایسه آن با برآورد ارایه شده از طرف پیمانکار سازه امکان مقایسه و مدیریت هزینه در این بخش را داشته باشد.

مراحل صدور جواز ساخت در شهرک صنعتی

وقتی از شهرک صنعتی درخواست صدور مجوز ساخت کارخانه می کنید، ضوابط شهرک صنعتی به شما اعلام می شود. ضوابط ساخت و ساز شهرک های صنعتی تا حدودی مشابه یکدیگر است اما یکسان نیست.

مقررات شهرک صنعتی شامل حریم پیرامون و حداقل فاصله ساختمان ها از یکدیگر ، حداکثر ارتفاع و سطح اشغال مجاز ساختمان ها ، حداقل ارتفاع پیش آمدگی ها از معبر ، حداقل درصد فضای سبز و… هستند. طبق این ضوابط طراحی ساختمان برای سوله ها و ساختمان اداری کارخانه انجام می شود.

از کجا شروع کنیم؟

طراحی سازه صنعتی

اگر برای طراحی و نقشه های مفهومی و اجرایی پروژه های صنعتی نیاز به همفکری و مشاوره دارید از طریق بخش تماس با ما برای جلسه مشاوره حضوری اقدام بفرمایید. هدف ما همفکری در طراحی و ساخت بهترین پروژه های صنعتی و کارخانجات تولیدی در کشور است. پس برای تماس با ما اقدام کنید. بی صبرانه منتظر دیدار و همفکری درباره پروژه های شما هستیم.

ما می توانیم خدمات زیر را برای شما ارایه کنیم:

  • تهیه طرح مفهومی و فاز صفر
  • طراحی فاز یک  دو
  • نظارت و نظارت عالیه
  • مشاوره خرید مصالح و تجهیزات
  • مشاوره ساخت
  • کنترل کیفیت ، آزمایشگاه و بازرسی

درصورت نیاز حتما با ما تماس بگیرید.

طراحی سوله

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید

 برای تماس با ما کلیک کنید

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید (از ساعت ۹ الی ۱۷)

021-88826006

و یا از طریق واتساپ : 09124088329

نتیجه‌ای پیدا نشد.