محاسبات ساختمان بتنی | محاسبات سازه بتن آرمه

انجام طراحی و محاسبات سازه بتن آرمه و نقشه کشی ساختمان بتن مسلح با تایید نظام مهندسی و شهرداری

طبق طراحی معماری تایید شده انجام محاسبات ساختمان بتنی توسط مهندس محاسب صورت می گیرد. طراحی و محاسبات سازه اعم از اسکلت فلزی یا ساختمان بتن آرمه نیازمند انجام مطالعات ژئوتکنیک و آزمایشگاه خاک می باشد. شما برای ساخت سازه و اسکلت ساختمان بتنی یا فولادی باید برای طراحی و نقشه کشی و تهیه دفترچه محاسبات سازه بتنی به محاسب عمران مراجعه کنید.

آیین نامه 2800
آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله استاندارد 2800

مهندس طراح سازه بر مبنای نقشه معماری مصوب طبق ضوابط مقررات ملی ساختمان (مبحث نهم) و یا آیین نامه ACI318 و همچنین آیین نامه ۲۸۰۰ بر اساس نتایج آزمایشگاه مکانیک خاک و مطالعات ژئوتکنیک اسکلت سازه بتنی را طراحی و محاسبه می نماید.

سپس نقشه های اولیه سازه را در همکاری با مهندس معمار ارزیابی و بررسی می کنند.

تا زمان رفع تداخل سازه و معماری ایرادات رفع شده و  طراحی ساختمان انجام شود. در نهایت پس از تکمیل فرآیند محاسبات ساختمان بتن آرمه ، محاسب نقشه کشی ساختمان بتنی را تکمیل می کند.

مراجعه به آیین نامه 2800 (طراحی ساختمان ها در برابر زلزله) برای محاسبات ساختمان بتنی مقاوم در برابر زلزله الزامی است.

همچنین علاوه بر محاسبات سازه بتن آرمه طبق استاندارد 2800 ، وال پست ها که برای نگهداری دیوار ها و تیغه ایفای نقش می کنند باید طبق پیوست ششم این استاندارد طراحی شوند.

 

برای اخذ تاییدیه محاسبات سازه در سازمان نظام مهندسی مهندس طراح سازه می‌بایست چک لیست هایی را تکمیل و تدوین کند. علاوه بر این تهیه دفترچه محاسبات ساختمان بتنی نیز بر عهده وی می باشد. 

محاسبات سازه بتنی چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان انجام محاسبات سازه بتن آرمه و ساختمان اسکلت بتنی از یک تا چند هفته به طول می انجامد. که زمان دقیق طراحی و محاسبات بهمراه نقشه کشی سازه ساختمان بتن آرمه به وسعت تعداد طبقات و پیچیدگی ساختمان بستگی دارد.

تعرفه و هزینه انجام محاسبات سازه اسکلت بتنی چگونه محاسبه می شود؟

محاسبات ساختمان بتنی
محاسبات سازه بتن آرمه و نقشه کشی ساختمان بتنی

سازمان نظام مهندسی کشور تعرفه خدمات مهندسی برای محاسبات سازه ، طراحی معماری و تاسیسات ، نظارت همچنین اجرای پروژه های ساختمانی را تعیین می کند. سپس این تعرفه توسط وزارت راه و شهرسازی اصلاح و تصویب می گردد. تعرفه طراحی و محاسبات ساختمان بتنی تابع هزینه ساخت آن می باشد.

به طور کلی تعرفه طراحی ساختمان برای هر بخش اعم از طراحی معماری ، انجام محاسبات سازه و محاسبات و طراحی تاسیسات برقی و مکانیکی بهمراه نقشه کشی ساختمان تا حدود دو درصد هزینه های مربوط به همان بخش است.

یعنی اگر فرض کنیم هزینه ساخت اسکلت بتنی دو میلیون تومان به ازای هر متر مربع باشد،  حق الزحمه و هزینه محاسبات اسکلت سازه بتنی و نقشه کشی ساختمان بتن آرمه مجموعا در محدوده 20 الی 40 هزار تومان به ازای هر متر مربع خواهد بود.

برای اطلاع دقیق تر از هزینه انجام محاسبات سازه و طراحی ساختمان با ما تماس بگیرید.

آیا هزینه اضافی بابت نقشه کشی ساختمان بتنی به حق الزحمه مهندس محاسبه اضافه می گردد؟

خیر.  به طور کلی حق الزحمه مهندس محاسب سازه بر اساس انجام طراحی اسکلت ساختمان بتن آرمه به همراه انجام نقشه کشی و تهیه دفترچه محاسبات سازه است.  اما در مواردی که بنابر شرایط پروژه کارهای اضافی از مهندس سازه درخواست شود معمولاً به طور توافقی حق الزحمه و هزینه مربوط به طراحی محاسبات و نقشه کشی سازه آن بخش تعیین می گردد. 

طراحی و نقشه کشی و محاسبات وال پست ساختمان بتنی بر عهده کیست؟

محاسبات طراحی و نقشه کشی وال پست ساختمان اسکلت بتنی باید بر اساس پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ توسط مهندس طراح سازه ذی‌صلاح تهیه گردد.  نقشه وال پست در ساختمان بتنی به صورت تیپ در اختیار کارفرما و سازنده قرار می گیرد. 

اما اگر سازنده تقاضای طراحی وال پست و و محاسبات ویژه برای این بخش را داشته باشد معمولاً به طور توافقی حق الزحمه تعیین می شود.

طراحی و محاسبه سازه بتن آرمه ضد زلزله ممکن است؟

بله ، قطعا محاسبات سازه بتنی اگر طبق طبق ضوابط مقررات ملی ساختمان و استاندارد 2800 انجام شود. البته برای اطمینان از ساخت ساختمان ضد زلزله علاوه بر طراحی و محاسبات لرزه ای دقیق و صحیح، ساخت و اجرا ساختمان بتنی هم طبق اصول و با نظارت مهندسین مجرب انجام شود.

در واقع تبدیل نقشه های محاسبات ساختمان بتنی ضد زلزله به اسکلت بتنی ساختمان مقاوم در برابر زلزله ، نیاز به اجرای صحیح و اصولی دارد. بعبارت دیگر ، شما برای داشتن یک ساختمان بتن آرمه ضد زلزله باید به محاسبات ساختمان بتنی ضد زلزله و ساخت اسکلت بتنی مقاوم در برابر زلزله بطور همزمان و در کنار یکدیگر توجه کنید.

بهترین طراحی سازه ضد زلزله با اجرای نامناسب بی نتیجه است. از طرفی بهترین ساخت بر اساس نقشه های فاقد طراحی لرزه ای نیز نتیجه مورد نظرتان را برآورده نخواهد کرد.

طراحی ساختمان اسکلت بتن آرمه
طراحی ساختمان بتن آرمه و محاسبات سازه

آیا متره و برآورد باید در نقشه اسکلت بتنی ارائه شود؟

تهیه جداول متره و برآورد پروژه اسکلت بتنی بر عهده مجری و پیمانکار است.  اما معمولاً مهندس طراح سازه در کنار انجام محاسبات و نقشه کشی اسکلت بتنی جداول متره و برآورد سازه را به همراه جدول برش میلگرد را ارایه می‌کند که صرفاً نقش راهنما را دارد.

بنابراین پیمانکار ساخت اسکلت بتنی موظف است خودش متره و برآورد و جدول برش میلگرد را تهیه نماید. کارفرما می تواند با مقایسه ی جداول متره ارایه شده از طرف طراح سازه با مقادیر تعیین شده از سوی مجری و پیمانکار اسکلت از صحت مقادیر کار انجام شده اطمینان پیدا کند.

برای ایمنی در برابر زلزله کدام اسکلت سازه مقاوم تر است؟

در بالا توضیح دادیم که باید طراحی سازه در کنار اجرا و ساخت اصولی انجام شود تا ساختمان ضد زلزله ساخته شود. اینکه ساختمان بتنی در برابر زلزله مقاوم تر است یا ساختمان فولادی یک پرسش متداول برای بسیاری از افراد است. سازه باید از طراحی و اجرای مطلوب برخوردار باشد.محاسبات ساختمان سازه بتن آرمه

در پاسخ می گوییم که اگر طراحی لرزه ای و اجرا و ساخت بصورت اصولی و صحیح انجام شود هر دو نوع ساختمان اسکلت فلزی و بتنی ضد زلزله خواهند بود.

یعنی می بایست که طراحی لرزه ای و محاسبات سازه درست باشد و حتما کنترل کیفیت ساخت انجام شود تا سازه مقاوم در برابر زلزله باشد.

اما اگر صادق باشیم ، فرآیند کنترل کیفیت در سازه های فولادی تاحدودی راحت تر است. از سوی دیگر کنترل کیفیت ساخت در ساختمان بتنی تاحدی دشوار تر است.

بعنوان جمع بندی محاسبات ساختمان بتنی در کنار نظارت های دقیق و مکرر به شما این امکان را می دهد که ساختمان مورد نظرتان را مقاوم و ضد زلزله بسازید.

محاسبات ساختمان بتنی و طراحی اسکلت بتن آرمه

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید

 برای تماس با ما کلیک کنید

برای مشاوره با ما، تماس بگیرید (از ساعت ۹ الی ۱۷)

021-88826006

و یا از طریق واتساپ : 09124088329

0 0 votes
امتیاز نوشته
Subscribe
Notify of
guest
اسم خود را وارد کنید
آدرس ایمیل خود را وارد کنید
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها