آیا شما قصد اخذ جواز ، پروانه و ساخت سوله صنعتی در شهرک صنعتی و یا سوله سبک در محدوده شهرداری را دارید. برای تکمیل مدارک فنی باید نقشه سوله مهر و امضا شده را به مرجع صدور پروانه و یا سازنده اسکلت تحویل دهید. مرجع صدور همان شرکت شهرک های صنعتی (دفتر شهرک صنعتی) و یا شهرداری منطقه است. تیمی متشکل از مهندسین دارای صلاحیت و حق امضا مجوز انجام این کار را دارند.
مهندسین طراح پس از انجام طراحی سوله نسبت به نقشه کشی سوله سبک یا صنعتی اقدام می کنند. مهندس معمار یا آرشیتکت شکل ظاهری ، نما ، جانمایی ، ارتفاع مفید و ابعاد فضاها و سالن ها را براساس ضوابط سوله استاندارد خواسته کارفرما طرح می کند. مهندس محاسب سازه وظیفه انجام محاسبات سوله صنعتی یا سبک را برعهده دارد. تجربه و تبحر مهندس محاسب تاثیر قابل توجهی بر وزن هر متر مربع سوله و هزینه ساخت اسکلت دارد. بعد از تکمیل محاسبات سازه، محاسب برای اسکلت و فنداسیون نقشه کشی سوله را تکمیل می کند. محاسب تهیه دفترچه محاسبات سوله و تکمیل چک لیست های سازه را نیز بعد از نقشه کشی انجام می دهد. نقشه کش سوله باید حداقل سه نسخه مهر و امضا شده را در اختیار شهرک صنعتی و دفتر فنی مرجع صدور جواز ساخت قرار دهد.
فهرست
- 0.1 چه کسانی صلاحیت محاسبه و مهر و امضا و تایید نقشه سازه سوله را دارند؟
- 0.2 نقشه معماری سوله باید شامل چه مواردی باشد تا تایید گردد؟
- 1 نقشه سازه سوله صنعتی باید شامل چه مواردی باشد تا تایید گردد؟
- 2
- 3 جمعبندی نقشه سوله
- 3.0.1 سوالات متداول در خصوص نقشه سوله و انجام نقشه کشی سوله صنعتی و خرپایی سبک:
- 3.0.1.1 ۱-نقشه کشی سوله صنعتی و سبک چه مدت طول می کشد؟
- 3.0.1.2 ۲-چه نقشه هایی جهت اخذ مجوز ساخت سوله صنعتی و سبک برای ارایه به شهرک صنعتی لازم است؟
- 3.0.1.3 ۳-علاوه بر نقشه معماری و سازه چه نقشه های دیگری برای ساخت سوله مورد نیاز است؟
- 3.0.1.4 ۴-هزینه و تعرفه طراحی ، محاسبات و نقشه کشی سوله صنعتی و سوله سبک با سایر کاربری ها چقدر است و به چه صورت محاسبه می شود؟
- 3.0.1 سوالات متداول در خصوص نقشه سوله و انجام نقشه کشی سوله صنعتی و خرپایی سبک:
چه کسانی صلاحیت محاسبه و مهر و امضا و تایید نقشه سازه سوله را دارند؟
مهندس عمران دارای پروانه با صلاحیت محاسبات که اصطلاحا به وی مهندس محاسب سازه نیز گفته می شود
نقشه معماری سوله باید شامل چه مواردی باشد تا تایید گردد؟
- مهر و امضا
- رعایت ضوابط معماری و شهرسازی شهرک صنعتی یا شهرداری مربوطه
- جانمایی سوله در سایت پلان
- نقشه پلان سوله
- نقشه های برش
- تعیین درصد شیب سوله
- اندازه گذاری ها
- رعایت فواصل ، حریم ها و حداکثر ابعاد
نقشه سازه سوله صنعتی باید شامل چه مواردی باشد تا تایید گردد؟
- مهر و امضا مهندس محاسب
- نقشه فنداسیون
- نقشه آکس بندی ، ستون گذاری و صفحات ستون
- نقشه اسکلت
- نقشه اتصالات سازه
- جزییات پیچ و جوش و اجزا اتصال
- سایز و مشخصات بادبند های قايم سوله
- سایز و مشخصات بادبند های سقفی سوله
- مشخصات پل جرثقیل و اجزا مربوط به آن
- جزییات نگهدارنده های اجزا سازه ای و غیر سازه ای
چه نقشه های دیگری برای ساخت مورد نیاز است؟
علاوه بر نقشه های معماری و سازه سوله که برای اخذ مجوز و همچنین ساخت ضروری است موارد دیگری برای عملیات ساخت مورد نیاز است. اگر زمین دارای اندکی شیب باشد تهیه نقشه محوطه کارخانه یا انبار ( نقشه سیویل ) جهت مشخص شدن جنس روسازی ، جمع آوری و هدایت آب های سطحی ناشی از بارندگی ضروری است.
جهت ساخت اسکلت سوله می بایست نقشه شاپ با توجه به نقشه های سازه تهیه گردد. بهتر است نقشه شاپ سوله که الگوی ساخت است توسط تیم سازنده انجام شود. اما جهت اطلاع از جزییات ساخت گاها تیم طراحی پس از تکمیل نقشه کشی سوله اقدام به تهیه نقشه شاپ می نمایند. نقشه شاپ تهیه شده توسط تیم طراح و محاسب سازه مبنای ساخت و یا خرید مصالح نیست. صرفا مرجعی است جهت مقایسه با تناژ نقشه شاپ تهیه شده توسط تیم سازنده است.
نقشه تاسیسات برقی و مکانیکی
بدون شک تاسیسات یک سوله صنعتی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار هستند. سیستم تهویه ، لوله کشی آب سرد و گرم ، فاضلاب صنعتی و غیر صنعتی و نقشه گاز کشی سوله در نقشه تاسیسات مکانیکی مشخص می شوند. کابل کشی برق سه فاز و تک فاز ، نوع و فاصله روشنایی ها ، ابعاد و تعداد سینی کابل ، ظرفیت دیزیل ژنراتور و… نیز توسط مهندس تاسیسات برقی در نقشه های مربوطه مشخص می گردند.
جمعبندی نقشه سوله
با توجه به مطالب فوق الذکر برای احداث یک واحد صنعتی ، کارگاه یا کارخانه باید ابتدا طراحی و محاسبات انجام شود . سپس نقشه سوله توسط مهندسین معماری و سازه در فاز یک و درصورت لزوم در فاز دو تهیه و ترسیم شوند. طراحی سیویل و محوطه برای زمین های دارای شیب حتما ضروریست. نقشه سیویل شامل مشخصات فنی روسازی محوطه ، نقشه جمع آوری آب های سطحی و… می باشد.
بعلاوه بمنظور جلوگیری از تداخل و دوباره کاری ها بهتر است همزمان نقشه های تاسیسات برقی و مکانیکی نیز تهیه شوند. انجام نقشه کشی سوله باید در فرمت قابل قبول و طبق ضوابط شرکت شهرک های صنعتی و یا سازمان نظام مهندسی تهیه و تدوین گردد. در غیر اینصورت منجر به رفت و برگشت های مکرر شده و فرآیند گرفتن پروانه ساخت کارخانه و سوله را طولانی می کند. نقشه کش سوله با تجربه این این جزییات آگاه است و معمولا در حداقل زمان و کمترین رفت و برگشت جواز ساخت سوله را از دفتر فنی عمرانی شهرک صنعتی یا شهرداری اخذ می کند.
سوالات متداول در خصوص نقشه سوله و انجام نقشه کشی سوله صنعتی و خرپایی سبک:
۱-نقشه کشی سوله صنعتی و سبک چه مدت طول می کشد؟
مدت زمان طراحی، محاسبات و انجام نقشه کشی سوله صنعتی یا سوله سبک با سایر کاربری ها (ورزشی، انبار، تالار،کشاورزی و…) معمولا از یک هفته تا یک ماه بطول می انجامد. مدت زمان لازم جهت محاسبات و نقشه کشی سوله صنعتی و سبک یا غیر صنعتی تابع وسعت ، پیچیدگی ها و شرایط فنی پروژه می باشد. با توجه به عوامل مذکور مدت زمان انجام کار تعیین می گردد.
۲-چه نقشه هایی جهت اخذ مجوز ساخت سوله صنعتی و سبک برای ارایه به شهرک صنعتی لازم است؟
برای اخذ پروانه و گرفتن جواز ساخت سوله در شهرک صنعتی ، نقشه معماری و نقشه سازه باید پس از طراحی و محاسبات و نقشه کشی توسط مهندس دارای صلاحیت و پروانه معتبر از وزارت راه و شهرسازی مهر و امضا شده و تحویل شهرک صنعتی شود. در بعضی شهرک های صنعتی لازم است مهندس در دفترخانه اسناد رسمی فرم تعهد طراحی را گواهی امضا نماید.
۳-علاوه بر نقشه معماری و سازه چه نقشه های دیگری برای ساخت سوله مورد نیاز است؟
نقشه معماری و سازه برای گرفتن پروانه و جواز ساخت الزامی هستند. اما علاوه بر نقشه معماری و سازه ی سوله صنعتی یا سوله سبک با کاربری ورزشی ، تالار و… بمنظور ساخت نقشه های تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی بمنظور اجرای سیستم روشنایی ، تهویه ، لوله کشی و کابل کشی ها مورد نیاز پیمانکار ساخت خواهد بود. بعلاوه اگر زمین محل ساخت دارای شیب باشد (حتی شیب بسیار اندک) حتما به نقشه سیویل و محوطه سازی نیز احتیاج خواهد بود. نقشه سیویل و طراحی محوطه کارخانه حاوی شیب بندی ها ، هدایت آب های سطحی و جزییات محوطه سازی است.
۴-هزینه و تعرفه طراحی ، محاسبات و نقشه کشی سوله صنعتی و سوله سبک با سایر کاربری ها چقدر است و به چه صورت محاسبه می شود؟
تعرفه خدمات مهندسی هرسال توسط سازمان نظام مهندسی تصویب و اعلام می گردد. تعرفه خدمات مهندسی طراحی و نظارت سوله معمولا براساس متراژ زیر بنا و ذیل ساختمان های گروه الف و بعضا گروه ب قرار می گیرد. این تعرفه خدمات مهندسی هرسال بروز رسانی می شود و با جستجوی عبارت در گوگل و سایر موتور های جستجو می توانید آن را دانلود نمایید.
نقشه های قطعه بندی و معماری از مالک قبلی گرفتم و شهرک گفت برای اینکه جواز بده همین ها قبوله فقط باید نقشه سازه هم تحویل بدیم شما فقط نقشه سازه مهر و امضا شده برای من انجام میدید؟
با سلام
بله محاسبات و نقشه سازه بصورت تک رشته هم انجام می دهیم.
لطفا با ما تماس بگیرید.
سلام شما نقشه شاپ هم انجام میدید؟ سوله هشت هزار متر سه دهنه هست در یک قسمت نیم طبقه و سمت دیگه جرثقیل داره و اینکه کیلویی چند انجام میدید
با سلام و احترام
بله ، اما توصیه اکید ما این هست که نقشه شاپ توسط تیم سازنده سازه انجام بشود. در غیر اینصورت حتما مدل و نقشه ها به تایید کتبی ایشان برسد. ما نقشه شاپ را برای پروژه هایی که اجرا را نیز عهده دار هستیم انجام می دهیم. برای سایر پروژه با شرایط و توصیه فوق الذکر قابل انجام هست.