همواره بهترین راهکار این است که با کمک افراد با تجربه و کارآمد نسبت به طراحی سوله اقدام شود. براساس ضوابط و استاندارد ها ، با اتکا به روش های محاسباتی پیشرفته امکان طراحی و بهینه سازی اقتصادی سوله ها و سازه های صنعتی امکان پذیر می باشد. در شرایط امروز برخلاف گذشته قیمت مصالح و بویژه آهن آلات افزایش چشمگیری داشته است. فولادی و آهن آلات ساختمانی شامل ورق ، میلگرد و پروفیل در ساخت سوله و سازه های فلزی بطور گسترده استفاده می شوند. لذا برای حفظ سرمایه و کاهش هزینه های غیر ضروری در ساخت سوله توجه به امر طراحی بهینه سوله لازم و ضروری است.
طراحی سوله بهینه
طراحی و نقشه کشی سوله بهینه نیازمند دانش و تجربه بسیار زیادی است. اگر در مرحله محاسبات سوله به جزییات توجه کافی نشود، هنگام ساخت با هزینه های اضافی غیرضروری مواجه خواهیم شد. از میلگرد و آرماتور فنداسیون و پی سوله گرفته تا بولت ها ، اسکلت سوله ، پرلین ها و مهاربند و بادبند های سوله و حتی تعداد پیچ و مهره اتصالات همگی باید در بهینه ترین حالت باشند. کوتاهی و قصور در طراحی و محاسبات سوله چه در بخش فنداسیون سوله و یا اسکلت آن منجر به تحمیل هزینه های هنگفت به کارفرما می شود.
صرفه جویی در هزینه ساخت سوله تا چقدر است؟
هرچه متراژ سوله بزرگتر باشد، میزان صرفه جویی حاصل از طراحی بهینه سوله افزایش می یابد. برای یک سوله هزار متری ، تا چند ده میلیون تومان و حتی به بیش از یکصد میلیون تومان هزینه ها قابل کاهش است. این صرفه جویی و بهینه سازی اقتصادی برای یک سوله پنج هزار متری براحتی از چند صد میلیون تومان و حتی بهینه سازی های میلیاردی پیش می رود. بدیهی است که اهمیت بهینه سازی و طراحی اقتصادی سوله سبک و استاندارد برای یک سوله با متراژ ده هزار متر به بالا بسیار حیاتی تر است. چرا که میزان کاهش هزینه حاصل از صرفه جویی و بهینه سازی ها و سبک سازی در یک سوله ده هزار متری از یک تا چند میلیارد خواهد بود.
آیا طراحی و بهینه سازی سوله استاندارد ها را در بر میگیرد؟
بله ، فرآیند بهنیه سازی و طراحی اقتصادی و سبک سازی سازه ها کاملا منطبق بر استاندارد های ملی و بین و المللی انجام می شوند. ابزار اصلی در به نتیجه رساندن این امر ، به کمک ابزار های محاسباتی پیشرفته کامپیوتری و الگوریتم های ویژه ی این کار است.